Main Content

Kaningryta

Idag blev jag inbjuden att hänga på mina Maltesiska-kollegor på resturang och självklart hade dom bestämt sig för att äta traditionell-mat.

Vi började med lite kallskuret samt ost ifrån Gozo (grann-ön) sedan följdes det upp av en STOR portion kaningryta med en STOR portion rostade potatisar. Det var första gången som jag åt kanin och dra mig baklänges vad gott det var.

Kaninen hade legat i en såsblandning som påminner mig om brunsås och rödvinsås. Kaninen måste ha legat i såsblandningen i flera timmar då köttet föll av vid minsta beröring ifrån dom små kaninbenen.

Är dom andra Maltesiska-rätterna lika goda som kaningryta då kommer det bli till att jag köper mig en Maltesisk-kokbok eller kanske skaffar mig en tjej ifrån Malta som kan förse mig med smarrig kaningryta.